Kallas Stone of Courage och också Stone of Sanningen, utrustar Amazonite en att titta på jaget såväl som att upptäcka sina egna sanningar och stabilitet och att flytta tidigare oro för bedömning eller slåss med andra för att leva i position med dessa idéer också som värden.

Introduktion

Som vatten djupt och även gammalt, vinkar Amazonit i fascinerande nyanser av turkosgrönt, vilket garanterar att lindra andan och lugna själen. Dess energi är lika kraftfull som den flod som den kallas för och lika djärv som de legendariska kvinnliga krigare som den är knuten till, ändå stärker den aggressionen, underkastar det orimliga och stillar oro. Det ger konsistens och balans.

Det ger flexibiliteten att uttrycka sina tankar och förnimmelser och har också etablerat solida och tydliga gränser, både internt som självdisciplin och på ytan på vad man går med på att uppleva eller specificera individuellt utrymme.

Som en esoterisk läkare lugnar Amazonit chakran och anpassar också den fysiska kroppen till etern. Det är särskilt uppfriskande för hjärtat och även halschakran, vilket förbättrar kärleksfull kommunikation på alla nivåer. Det balanserar ens manliga / feminina energier såväl som många aspekter av individualitet. Det väcker bekymmer för andra genom att tillåta en att uppfatta båda sidor av ett problem och godkänna olika synpunkter.

Som en kraftfull amulett av helande och också välstånd har Amazonit faktiskt använts i värdefulla smycken och skurits i korn med tanke på att de mycket tidiga mesopotamiska samhällena. Välkänd i Indien, Egypten, Sudan och Mesopotamien var det en populär amulettsten och användes också så snart som en attraktiv produkt för att bygga exteriörer. Den skulpterades såväl som den skars i surfplattor för det egyptiska begravningsmeddelandet Book of the Dead, liksom en Amazonit-scarabring bland Tutankhamens priser. Man trodde det var den tredje stenen i den judiska översteprästens bröstsköld.

Dessutom sattes Amazonit på som smycken i pre-colombianska södra såväl som Centralamerika och man trodde också att de hade dekorerat de semi-mytiska Amazonas sköldar, en kraftfull stam av kvinnliga krigare som trodde bodde under 10-talet f.Kr. av Amazonit medicinskt för att återhämta sår och även hälsoproblem av alla slag.

Conquistadors uppskattade det för utsmyckning och dess förmåga att skulpteras direkt till kultföremål. Amazonit kallas för Amazonfloden i Brasilien liksom det rika djungelområdet som gränsar till det där de ursprungliga “gröna stenarna” hittades. Huruvida dessa stenar var vad vi känner idag som Amazonit tvivlar, eftersom huvudsakliga utbetalningar för närvarande inte finns i detta utmärkta avrinningsområde.

Amazonit, även kallat Amazon Jade eller Amazon Stone, är ett miljövänligt till blågrönt sortiment av Microcline, ett Feldspar-mineral som bildar helt enkelt prismatiska eller tabellformade kristaller eller massor. Det varierar i färg från intensiv gröngrön till blekare toner av blågröna, ofta med vita, gula eller gråa delar, och kan också vara transparent till ogenomskinlig. Den har en glansig glans, och liknar även när den är polerad noggrant trasig eller spindelvävmarmor och ger en Schiller-inverkan av pärlglans i hela stenen.

Dess gröna färg var när man trodde att den utlöstes av kopparföreningar, även om forskare på 1980-talet fann att den var från små mängder bly och vatten. Det spricker snabbt och reduceras normalt en cabochon för värdefulla smyckenändamål. Det är en mjuk sten, och man måste också vara försiktig när man bär eller håller med andra mineraler.

Användningar och syften

Amazonit hjälper till att interagera med sina sanna idéer och känslor utan överemotionalism. Det gör det också möjligt för en att se ett problem från en annans synvinkel för att påverka lugnet, eller att se båda sidor av en fråga objektivt för att lösa sina egna inre problem. Att kopiera en Amazonit kan sätta dessa komponenter direkt i betoning via innebörden av önskningar.

Som stödrock hjälper Amazonite till att komma över ensamhet och har tillskrivits att göra äktenskapslivet bättre.

Amazonit är en barriärfilterkristall som blockerar geopatisk stress och ångest, suger upp mikrovågor och även mobiltelefonutstrålningar och skyddar också mot elektromagnetisk kontaminering. Placera den nära datorer såväl som annan annan elektronik eller tejp till din mobiltelefon.

På arbetsplatsen eliminerar Amazonite negativ energi och irritation, samt skydd mot orättvisa servicemetoder och andra som utnyttjar. En sten av framgång, Amazonite lockar helt nya konsumenter såväl som order till ett företag och hjälper en att stanna kvar i det bästa området vid rätt tidpunkt för nya möjligheter.

Amazonite är en lycka till för spel, tävlingar och även lycka till i någon form av ekonomisk strävan. För att få en lycklig charm, kombinera tre Amazoniter samt en liten mängd basilika och mynta i en liten påse. Lämna det innan ett turkosljus tänds tills ljuset tänds.

Dölja en Amazonit i ett barns eller tonårings sovrum för att uppmuntra städning och håll en maträtt av Amazoniter på matlagningsbordet för att uppmuntra andra att hjälpa mer med arbetsuppgifter

Healing Therapies Översikt

Amazonit har helande krafter för att hjälpa till med fysiska förhållanden, känslomässiga problem, och energiåterställning och chakraharmonisering. Amazonitkristallterapier är främst förknippade med ansträngande påfrestningar, återhämtningstraumor och tröstande energi i hemmet och på arbetsplatsen. Dess andliga energi är ett individuellt faktum såväl som att kommunicera den verkligheten till andra.

Fysisk helande energi

Amazonit är erkänt för att bevara god hälsa som helhet. Det hjälper till vid cellåterväxt och även läkning efter sjukdomar, trauma eller skada, och lindrar muskelspasmer. Det kan användas för att hantera tillstånd i nervsystemet och hinder i flödet av neurala impulser, förutom problem med halsen och sköldkörteln.

Amazonit är praktiskt för att stabilisera de metaboliska procedurerna förknippade med kalciumanpassning. En dryck av Amazonit som tas tre gånger om dagen antas lösa en kalciumbrist, liksom kan fungera för att stå upp mot tandförfall och även försvagning av ben, och även för att minska kalciumavlagringar.
Amazonit kan också användas för att stoppa håravfall, och även av spröd hår samt naglar.

Att gnugga en drabbad plats med en raffinerad Amazonit tros förhindra infektion, lugna utslag och återhämta blåsor. Det är också fördelaktigt för att rensa akne och kan lindra obehag med reumatism, giktvärk samt osteoartrit.

Amazonit tjänar till att hantera sexuella förhållanden, såsom vinkling, impotens, vaginit, sexrelaterad fixering och även priapism. [Megemont, 20] Man tror också att det hjälper till vid förlossningen.

Emotionell helande energi

Amazonit är en fantastisk terapeut för den känslomässiga kroppen. Det lugnar trauma och lugnar också sinnet, lindrar både rädsla och oro, och leder ilska och irritation till en mycket mer positiv handling. Den styr de aggressiva aspekterna av ens individualitet och råder också sinnet att söka emotionell balans.

Amazonit ökar självförtroendet, särskilt hos damer, och minskar benägenheten till självförnekelse. Det ökar förmågan att interagera mer effektivt genom att bestämma exakt hur ens ord har skapat det nuvarande faktum, liksom exakt hur man kan ändra ens ordförråd för att visa en högre, mycket mer rätad sanning. Det uppmuntrar också en att sätta lämpliga gränser, inåt i självdisciplin, liksom med andra när man utvecklar hälsosamma och balanserade relationer.

Chakra Healing

Amazonit ökar djupt för både hjärtat och halschakran. Heart Chakra, beläget nära mitten av bröstbenet, hanterar vår interaktion med omvärlden och hanterar också det vi omfamnar och även det vi står upp för. Det ger oss den harmoniserande förmågan att vara oss själva inom ramen.

När Heart Chakra tar slut energi kan vi verkligen känna oss antingen kontrollerande eller reglerade i en anslutning, liksom kommer att bli avgörande för andras små svagheter. Vi kan befinna oss i att ha olämpliga solida psykologiska svar på vardagliga yttre stimuli. Miljövänlig kristallenergi används för att lösa blockeringar och även för att återbalansera hjärtchakrat, vilket hjälper oss att förstå våra egna krav såväl som känslor tydligt. Vi kan hantera upp-och nedgångar av känslomässiga partnerskap, känna igen deras cykliska natur och godkänna justeringarna.

Throat Chakra är kroppens röst. Det är i grunden en stressavstängning som tillåter att energi från de olika andra chakran avslöjas. Om det är tilltäppt eller ur balans kan det påverka hälsan hos de olika andra chakran. När halschakrat förblir i jämvikt och öppet möjliggör det uttryck för vad vi antar såväl som vad vi verkligen känner.

Vi kan interagera med våra koncept, idéer och känslor och föra vår individuella sanning ut i världen. Vi har ett enkelt flöde av energi i kroppen och anden. Energin som springer uppåt från de nedre chakran kan fortsätta sin väg och möjliggör helt fritt uttryck och helt naturlig frisättning. Blå kristallenergi kommer säkert att rensa upp och stabilisera halschakrat. Mörkare nyanser av blått driver energin i faktum, medan ljusare nyanser bär energin av mångsidighet, fritid och balans.

Andlig energi

Amazonit bär en andlig energi av personlig verklighet. Det enkindlar en harmonisk interaktion mellan intellektet såväl som intuitionen, vilket gör det möjligt för en att hitta vad det är rätt såväl som sant inom sig själv samt att noggrant kommunicera dessa värderingar såväl som tro till andra. Amazonite kan erbjuda kvalitet för dem som är ur kontakt med sin verklighet, eller som är osäkra på vad de har att använda världen, genom att noggrant rikta dem mot sina gåvor och även expertis.

Amazonit utrustar oss dessutom för att manifestera våra önskningar och önskemål genom att förstärka våra syften. På grund av det faktum att det löser halschakrat måste dessa avsikter talas högt. Genom att hålla en Amazonit och också kraftfullt intyga högt vad man vill producera kan det otroligt förbättra sin förmåga att skapa det direkt.

Färgenergi

Amazonit speglar den blågröna inslagstrålen, världens skugga vid den nya jämvigsjön, när vintermånaderna ropar samman vårens miljövänskap. Det är en ny, välkommen energi som flyttar oss till lugn när ny tillväxt såväl som livet dyker upp. Det ger hopp, upptäckt såväl som jämvikt. Blågrön färgenergi dämpar överflödet, återställer lugnet efter en tornado, lindrar stress och motverkar ytterligheter.

Det hjälper oss måttlig aggression och hantera vurm. Det tar oss tillbaka till anläggningen. I ljusare toner annonserar Amazonitkristaller intern konsistens och lugn genom andlig förståelse. Mörkare, rikare stenar ger betydande energi – och också mångsidighet. De svarar på intolerans och låter oss anpassa oss till nya idéer och även miljöer.

Meditation

Meditering med Amazonite ger ett starkt erkännande av allt till medvetandet. Det inspirerar en att vara uppmärksam på såväl som att införliva alla delar av jaget, liksom eftersom det är en sten av verkligheten, kan man lita på de visioner, drömmar och intuitioner som uppstår när man arbetar med Amazonite.

Amazonit tillåter också en att samtidigt anpassa sig till både den andliga dimensionen och även kaosvärlden för att passera alla gränser. Det hjälper till att upptäcka en enhetlig balans och även föra en tillbaka till anläggningen för att leva inom dualiteten. Det gör det möjligt för en att både manifestera och behålla den globala kärlekens rena energi.

Gudinna kristaller

Amazonit hedrar sirenen Tiamat, den sumero-babyloniska modern såväl som kaosgudinnan. Hon är den väsentliga kraftfulla kaoskraften som delades upp i 2 för att skapa paradiset och planeten, ofta avbildad som antingen som en orm eller en drake. Tiamat är personifieringen av det förhistoriska vattnet från vilket allt liv skapades.

Det finns flera sätt att hitta en lämplig födelsesten. Den traditionella noteras initialt. Dessa är från de populära listorna som många känner igen med. Det andra sättet är att upptäcka din naturliga födelsesten genom livets färghjul. Du kan klicka på de helt naturliga Birthstone-bilderna nedan för mer information. I slutändan använder många människor Zodiaks traditionella stenar.

I det här avsnittet hittar du information om alla tre strategier.

Birthstones Översikt

Amazonit som är turkos i skugga är en av de naturliga födelsestenarna hos de som föds när våren börjar (20 mars till 19 april). Turkoskristaller ger dig utforskning och balans. Deras vibrationer hjälper dig att hitta dig själv och återgår till balans.

Zodiaken

Även om det inte finns någon zodiaksten som är utsedd till Amazonit, har de som är födda under indikationerna på Väduren och Leo en naturlig affinitet för denna kristall. Det kan dessutom användas för att behandla klinisk depression i Skorpioner.

Amuletter och talismaner

Amazonit, miljövänligt fältspat kallat uat, användes ofta i amuletter i det gamla Egypten. Assyrierna förknippade det med guden Belus.

Som en amulett av skydd är Amazonite ett effektivt barriärfilter. Hinder kristaller har extraordinära förmågor som hjälper oss att koncentrera oss och förbättra våra initiativ för att hålla oönskade element ur våra liv. Dess kristallstruktur ger uthållighet i alla riktningar, vilket gör att den kan ge hinder att slå från alla instruktioner samtidigt.

Kristaller med ett filterens jordenergi, tar in positiv energicirkulation men ändå arbetar för att bibehålla ogynnsam energi långt ifrån oss. De hjälper oss att titta på världen i en “glasfemtio procent full” översikt, för att se det allra bästa i livet, charmen i livet och även det goda i mänskligheten. De håller oss fokuserade på det positiva i situationer och att inte bli överväldigade av det negativa. I vårt tekniska jordklot arbetar filter också för att upprätthålla osäkra elektromagnetiska överföringar från att tappa vår energi och välbefinnande.

Feng Shui

Amazonits viktiga energi är vatten. Vattenergi ligger i lugn, tyst uthållighet och filtrering. Det personifierar latenta potentialer. Det är genererande, formlöst, men ändå effektivt. Vattenelementet ger energi till återväxt och återfödelse. Det är energin i livets cirkel.

Vattenkraft är vanligtvis relaterad till den norra platsen för en bostad eller ett rum. Det är associerat med platsen för karriär och livsväg. Dess flytande energi kommer säkert att säkerställa en balans mellan energi när ditt liv utvecklas och också strömmar. För att hålla ditt liv framåt i riktning mot dina mål använder du vattenelementens kraft.

Ancient Lore and Tale

Amazonit uppskattas som en nervsten, enligt uppgift att ha utsmyckat Amazonas vakter, en mäktig stam av kvinnliga soldater. Även om de ansågs vara mytiska, tyder vissa bevis på att de var en matriarkalsk kultur från bronsåldern. Legender hävdar att några av dessa krigare hade eliminerat ett bröst för att vara mer effektiva i sina bågskytteförmåga, samt skrubbade sina sår med en polerad Amazonit för att hålla sig smittade. Det användes också för att läka skador och sjukdomar av alla slag.

En brasiliansk berättelse hävdar att Amazon-damerna tillhandahöll gröna stenar, trodde vara Amazonit, till de män som besökte dem.

För egyptierna betecknade Amazonit lycka till och också fertilitet. Den huggen i små amuletter för att förbättra reproduktionskapaciteten hos användaren.

I den egyptiska döda boken var fas sju, “Osiris dom”, huggen på tabletter av Amazonit.

Många saker av Amazonit hittades i kung Tutankhamens gravplats, inklusive mode smycken, pärlor och en scarabring inbäddad i silver. Det tros dessutom vara bara en av stenarna på hans populära guldmask.

Amazonit, istället för smaragd, anses vara mer troligt att smaragdus, eller grön sten, användes som Bereketh, den tredje klippan i överprästens, Arons bröstsköld. Det var inskrivet med stamnamnet Levi.

En berättelse hänför sig till Amazonit som en “Hope Stone”, oavsett om det är starkt kaliummaterial som förstärker fysisk uthållighet, eller dess avslappnande färg på vårhimlen som påverkar hopp och även tro.