Botswana Agate är en variation av bandad Kalcedon, en mineral från kvartsfamiljen.

Introduktion

Botswana Agate lindar sina lager av rosa, bruna och gråa runt själen som en mjuk, varm, flanell. Den är tröstande och skyddande, lugnande i ensamheten och hjälper sörjandet vid en förlust. Dess fredliga energi är särskilt centrerad i meditationen, och som en befästningsagat stöds den av kärlek och ger styrka att söka efter beslut snarare än att vela vid problem.

Det är övervägande bandat i rosa och gråtoner, även om vissa lager kan innehålla en mjukbrun eller aprikos ton. Agat har en lägre intensitet och vibrerar till en långsammare frekvens än andra stenar men har en mycket förstärkande och stabiliserande inverkan. Det är exceptionellt att stabilisera det emotionella, fysiska och intellektuella energin och finna harmoni med yin och yang, universums positiva och ogynnsamma krafter.

Botswana Agate har fått sitt namn efter området i Afrika där den bryts och kallas också Sunset stone eftersom den bevarar solsken och tröstar människor genom mörka, ensamma nätter. Den användes traditionellt i afrikanska fertilitetsceremonier för att främja starka och friska avkommor.

Den vulkaniska aktiviteten som producerade dessa underbara stenar går nästan 187 miljoner år tillbaka, och även om de vulkaniska stenarna i Botswana började som en vulkanisk cirkulation, härstammade de inte från vanliga bergiga vulkaner. Snarare strömmade lavan i vågor tillsammans med de nedre berglagren och rullade ut vid foten av vulkanen och byggde lager på lager av kvarts, vilket skapade fantastiska band och mönster som gör Botswana Agates extremt speciell och eftertraktad. Vissa samlare anser att de är kungliga bland Agates.

Syfte och användningsområden

En “ögon” formation i Botswana Agate har både beskyddande egenskaper och anses medföra ägaren tur. Tänk på att hålla i en medan du väljer ditt lottnummer eller en häst inför ett lopp.

Botswana Agate är en perfekt kristall för barn och tonåringar som hamnat utanför och den hjälper dem att finna likasinnade vänner. Den stöder också vuxna som registrerat sig på en dejtingsida att träffa partners som är andligt anpassade för just dem.

Botswana Agate är enastående för de som har bestämt sig för att sluta röka. För att öka dina chanserna, blötlägg kristallen över natten och drick elixiret det första du gör på morgonen. Botswana Agate är också en skyddande sten för alla som hanterar eld och skyddar hemmet mot bränder.

Botswana Agate avlägsnar negativ och förorenad energi, utmärkt när du anländer till en ny plats. Det undanhåller besök från andra själar och sätter stopp för oönskade andar.

Agat främjar inre stabilitet, lugn och mognad. Dess varma, skyddande egenskaper motiverar säkerhet och förtroende. Det är en utmärkt kristall att använda under graviditeten.

Agat är en användbar skyddsamulett när du reser och är särskilt effektiv att förhindra trafikolyckor.

Botswana Agate håller spindlar borta.

botswana agates
Botswana Agates

Helande terapi – Översikt

Observera: Informationen på denna webbplats ersätter inte behovet av att prata med en läkare. informationen på den här webbplatsen, inklusive information om medicinska produkter och behandlingsmetoder, skall inte ses som hälsorekommendation eller substitut för ordinerad vård från din läkare. Prata med din läkare eller vårdpersonal innan du skapar alternativa rutiner, dieter eller träningsprogram.

Fysisk helande energi

Botswana Agate motiverar hanteringen av de bakomliggande orsakerna till ett hälsoproblem. Den kan användas för att hantera depression och spänning samt lindra sexuella dysfunktioner hos båda könen.

Botswana Agate hjälper till att avlägsna giftiga ämnen från kroppen och anses vara utmärkt för huden. Den hjälper till att stimulera immunförsvaret och förbättrar cirkulationssystemet.

Agat hjälper dig förbättra din koncentration och dina analytiska förmågor. Den är fördelaktig för ögon, mage och livmoder. Den läker även hudsjukdomar och klåda från insektsbett.

Agat är bra för hjärtat och kapillärer. Att bära ett agat på mitten av bröstet förstärker hjärtmuskeln och läker känslomässig disharmoni.

En kall agat på pannan anses effektivt vid behandling av feber. (Om febern återkommer, sök dock råd från en läkare.) Agat kan också minska symtomen på epilepsi, och för vissa människor förhindra att sömngångare beger sig ut på nattliga promenader. .

Emotionellt Helande Energi

Botswana Agate är en trygghets-sten, fördelaktig mot ångest och stöttande under en sorgeprocess. Den hjälper till att lindra tvångstankar och skadliga mentala mönster och hjälper till att övervinna bekymmer, såsom agorafobi och ångestattacker på trånga platser. Den uppmuntrar en att se den större bilden i livet och titta mot praktiska lösningar istället för att fastna i destruktiva tankar.

En kristall av möjligheter och hopp, Botswana Agate uppmuntrar konstnärligt uttryck och utforskning av det okända samtidigt som man behåller fokus i framtid och arbete. Det startar också psykologiskt förtryck och blockerar fertilitet genom att förstå att sexualitet är en naturlig funktion och sensualitet är kroppens tacksamhet för livet.

Helande Chakra and Balans Energi

Agat stöttar auran, tar bort och vänder negativa energier. Rengöringsfunktionen är effektivt på alla nivåer.

Med sina energier av ljusrött, grått och brunt stimulerar Botswana Agate Chakrats grundpelare. Det är strukturen för andlig och fysisk energi för kroppen. När bas chakrat är i balans återställer kroppen sin styrka och uthållighet och den andliga energin återupplivas i form av trygghet och en känsla av egen kraft.

Andlig Energi

Agate höjer medvetenheten och länkar till det kollektiva medvetandet om ett enhetligt liv. Den uppmuntrar reflektion av livserfarenheter som leder till andlig utveckling och inre stabilitet.

Botswana Agate Ädelsten
Botswana Agate Ädelsten

Färg Energi

Botswana Agate utstrålar mjukrosa färgenergi, strålar av beslutsamhet, omtänksamhet och engagemang. Dess avslappnande färg förhindrar känslor som ilska och hämnd. Den förhöjer reflektion och meditation. Rosa är färgen för nyfunnen kärlek och nya relationer. Det ökar utvecklingen av sensualitet och stress och har en vårdande förmåga.

Silverskikt i Botswana Agate förkroppsligar reflektionens silverstråle och vägen till din inre medvetenhet. Som ljusgrå är månens färg har den även ett kvinnligt lugn och magisk stillsamhet över sig. Det är ensamt, altruistiskt och avskilt. Som sökare upptäcker den mönster och den verkliga betydelsen av situationer. Använd ljusgrå eller silver talismaner för en fredlig meditation, upptäck livets funktion och mening.

De bruna och aprikosområdena i Botswana Agate visar de rika, bruna strålarna från den naturliga jorden. Det är färginflytandet från härden, hemmet och naturen, av komfort och anslutning. Den låter dig varva ner, återansluta och återfå din ro. Det är en grundsten. Bruna kristaller främjar säkerhet och stabilitet.

Meditation

Botswana Agate är extremt pålitlig för flerdimensionellt helande och själsarbete. Banden över dess yta gör det möjligt att ta en resa till en annan verklighet, andra medvetenhetsströmmar och att få tillgång till liv bortom ditt egna.

Botswana Agate används för centrering och jordning i början av meditationsrutiner. Den möjliggör synkronisering med naturen och minskar övergångstillståndet. Använd ett Botswana Agate under de allra första minuterna av din meditation, byt sedan till en kristall anpassad för sessionens avsikt.

Gudomliga Kristaller

Alla Agates hedrar Aurora, romersk gudinna av gryningen och vindens moder. Hon vädjar till gryningen varje morgon, de livfulla färgerna prickade och virvlade genom molnen.

Alla Agates hedrar Bona Dea, den romerska fertilitetsgudinnan. Hon skyddar kvinnor genom alla deras stadier och är en skicklig läkare, särskilt med örter.

Alla Agates hedrar Gaia, den grekiska gudinnan för jorden. Född rakt ur ett kaos, den primala tomheten, var hon den allra första (eller bland de allra första) varelserna som uppstod under skapelseprocessen och hedras genom att vara jorden själv.

Alla agater hedrar Cerridwen, den walesiska gudinnan för inspiration och kunskap. Hon regerar över gåvorna av förutsägelse och magi samt kontrollerar död och återfödelse. Hon är väktaren för andlig förbättring.

Alla Agates hedrar Nyx, den grekiska gudinnan över natten. Hon ses vanligtvis rida i en vagn, navigerande genom stjärnorna och måla natthimlen. Agate är starkt kopplat till Nyx på grund av dess egenskaper att skydda mot stress och mardrömmar.

Botswana Agate kan också användas i hängivenhet till Clota, gudinnan av floden Clyde. Callisto, den grekiska mångudinnan. Chirakan-Ixmucane, gudinnan av Mayariket; Dione, jordgudinna; Itzpapaloti, den azteka fjärilsgudinnan; och Jana, den romerska gudinnan för hemligheter och dolda ting.

Spådom

Spådomens mening av Botswana Agate: Du kan behöva söka efter en möjlighet eller en lösning. Men den har faktiskt varit där hela tiden, dolt genom att titta för långt bort och missa det uppenbara. Botswana Agate och det Angeliska riket
En Botswana-agat av den färg som anges kan vara en viktig kanal för din skyddsängel om din födelsedag faller under någon av följande perioder. Tabellen innehåller också namnet på skyddsängeln för de födda under tidsperioden.

Födelsestenar Översikt

Det finns flera sätt att hitta en lämplig födelsesten. Den som är standard. Dessa är de vanligaste som de flesta känner till. Den andra metoden är att hitta din naturliga födelsesten genom livets färghjul. . Många använder den konventionella stenen för sitt stjärntecken.

I det här avsnittet hittar du detaljer om de tre metoderna.

Traditionell Födelsesten

Agate är inte en traditionell födelsesten.

botswana agate
Botswana Agate

Naturlig Födelsesten

Botswana Agate, som är ljusröd (främst rosa), är en av de mest naturliga födelsestenarna hos de som är födda i mitten av hösten (22 oktober – 20 november). Röda kristaller ger dig energi, passion, kärlek och mod.

Zodiac Stenen för Tvillingen

Agate är bland zodiakstenarna för de som är födda under tecknet Tvillingen, mellan 21 maj och 20 juni, när jorden närmar sig sommar. Konstellationen Tvillingen kallas också uppfinnarens tecken och ses som tvillingar sida vid sida på himlen. Den är varsamt associerad med världen, Merkurius. De som är födda under detta tecken kan se båda sidor av ett problem. De är flexibla och kan följa med strömmen och kan vara dynamiska och pratsamma, eller upprörda och nervösa beroende på deras inställning. De som är födda när solen förblir i tvillingens tecken är snabba tänkare och kvicka i fötterna.

Amuletter tillsammans med talismaner

Agateamuletter användes på antiken för att skydda mot faror och göra det möjligt för användaren att övervinna utmaningar, som starka vindar och blixtar.

Forntida sjömän använde agate i amuletter av skydd mot raseriet i det vallande havet.

Agater är sökande transformerings-kristaller. Sökare består av kristallens energistruktur som anpassar kristallens naturliga energi till det mänskliga sinnets naturliga kraft för att hitta vägen mot nya horisonter och nya möjligheter. De är regissörer, kompasser och pekare, nystartade kristaller. Detta är talismanerna för forskaren, äventyraren, jägaren, utforskaren och vandraren. De är också kristaller för forskaren och studenten.

Transformeringskristaller förbättrar hälsan och dina relationer. Genom att förändra oss själva förändrar vi våra liv. Vi upptäcker att vi dansar, talar ett nytt språk, blir kraftfullare eller blir en bättre partner och vän. Sökarkristaller med transformatorns jordkraft är utmärkta talismaner för att prestera bättre, utveckla helt nya möjligheter och förändra våra liv.

Feng Shui

Botswana Agate med starka rosa lager använder kontrollerad eldenergi. Eldenergi är energin av entusiasm, värme, upplysning, aktivitet och ljus. Använd dess energi för att ge ditt liv den boost som krävs för att förbättra din ställning i samhället och inom din familj.

Dominanta gråskikt i Botswana Agate använder metallenergi, intelligens, sammandragning, fantasi och återhämtning. Det är energin av samhörighet och kristallisering. Den är hård, skarp och skadlig, men ändå ett nödvändigt inslag i alla liv att hitta vår väg utan att bli offer för andra. Metallelementet ger kraften åt koncentration och till besluten i våra liv och är i allmänhet associerad med de nordvästra och västra delarna av ett hem eller rum. Den är besläktad med de hjälpsamma och sanna människorna. Den lockar fram fantasin och din barnsliga sida. Kondensens energi kommer att stärka dina prestationer och beslut.

Botswana Agate, med stora bruna områden, använder träenergi, energi från utveckling, expansion, näring och hälsa. Träenergi är traditionellt associerad med öst- och sydöstra områden i ett hem eller i ett rum.

Agates i vår forntida historia

En av jordens äldsta bosättningar anses vara i Tsodilo Hills i Mashatu-reservatet, Botswana-området där dessa agates upptäcks. Över 3500 stenmålningar från 1000 f.Kr. till omkring 1800-talet förskönar detta område och skapades troligen av Basarwa och Bantu-stammarnas förfäder som fortfarande bor i landet.

Legenden om en massiv orm som omger Salomons mur, bland de naturliga vallarna i Botswana-regionen som bildats av vulkaniska utbrott i början av områdets utveckling. På våren, när Motloutse-floden är sprudlande, virvlar vatten runt bergsväggen och utgör en enorm bubbelpool som kan vara nästintill en mil djup. På flodens botten sägs det att ormen har sitt hem. Sägnen säger att den som står för nära kanten riskerar att bli hypnotiserad av den uppstigande ormen och neddragen i det milsdjupa bubbelbadet, utan någon chans att försvara sig. [changems .blogspot.com]

Botswana Agates med ett “öga” anses vara särskilt lyckligobringande. Civilisationer i Mellanöstern och Afrika uppskattade dem för deras skyddskraft mot onda, negativa tankar och dess förmåga för att förhindra skador. Den gavs ofta till gudar för att skydda sina skördar från översvämning eller insektsintrång.

Forntida afrikaner använde Botswana Agates i sina fertilitetsritualer och trodde att de skulle kunna stärka sina fysiska, sexuella energiuttryck.

Agater tros göra sina användare resonliga, övertygande samt ge dem Guds gynnsamhet, skydda dem mot alla risker och möjliggöra för dem att övervinna livets utmaningar.

Agater ska vara ett botemedel mot sömnsvårigheter och belönar dig med trevliga drömmar.
Legender uppger att Agates har egenskapen att skydda bäraren från ondo, dess barn från olyckor och ger sina ägare styrka.

Med sina energier av ljusrött, grått och brunt främjar Botswana Agate ditt grund chakra. Botswana Agate utstrålar mjukrosa färgenergi, strålar av omtanke, beslutsamhet och engagemang. Botswana Agate med starka rosa lager använder undertryckt eldsenergi. Dominanta gråskikt i Botswana Agate använder metallenergi, intelligens, kreativitet och återhämtning. Botswana Agate, med stora bruna områden, använder träenergi, energi för utveckling, tillväxt, näring och hälsa.